FAQ

1Wanneer en hoe laat vindt de Rotary Santa Run Leiden plaats?
In 2023 vindt de Rotary Santa Run plaats op donderdag 14 december. De start is om stipt 18:00 uur. Voor het volledige programma van deze avond klik hier.
2Hoe kan ik me inschrijven voor de Rotary Santa Run?
Je kunt je online inschrijven via de inschrijfpagina op deze website. De kosten voor deelname bij online inschrijven bedragen € 15,74 voor een volwassene en € 13,74 voor een kind (t/m 135 cm). Op de ophaaldagen en op de dag van de Rotary Santa Run zelf is het niet mogelijk om op locatie in te schrijven.
3Hoeveel kost deelname aan de Rotary Santa Run Leiden?
De kosten voor deelname bij online inschrijven bedragen € 15,74 voor een volwassene en € 13,74 voor een kind (t/m 135 cm).
4Wat krijg ik voor mijn bijdrage?
- Een erg leuke wandeling door de Leidse binnenstad;
- Een complete Kerstman-outfit (de outfit bestaat uit een jas, broek, muts én baard);
- Verscheiden acts en heerlijke traktaties;
- Een herinneringsmedaille aan het eind van de tocht;
5Waar en wanneer kan ik mijn startbewijs ophalen?
De data en locatie zijn op dit moment nog niet bekend. Deze worden zo spoedig mogelijk hier.
6Waar start en finisht de Rotary Santa Run Leiden?
De Rotary Santa Run Leiden start en finisht op de Vismarkt ter hoogte van het stadhuis en de Drijvende IJsbaan.
7Hoe lang is de route?
De Route door het historische centrum van Leiden is ongeveer 4km lang.
8Krijg ik een medaille na afloop van de Rotary Santa Run Leiden?
Na afloop krijgt iedere deelnemer die de route heeft voltooid en een geldig startnummer heeft een medaille.
9Is er een tijdslimiet voor de Rotary Santa Run?
Voor 20:30 uur moet de laatste kerstman de finish gepasseerd zijn. Na 20:30 uur worden er geen herinneringsmedailles uitgereikt.
10Is er een leeftijdsgrens voor deelname?
Er is geen leeftijdsgrens dus iedereen van elke leeftijd mag en kan meedoen.
11Kan ik ook met een fysieke beperking meelopen?
Er zijn geen speciale maatrelen genomen voor deelnemers met een fysieke beperking. Dus iedereen die normaliter ook gewoon deelneemt aan het verkeer én in staat is om zich ongeveer 4 kilometer te verplaatsen, kan ook meedoen met de Rotary Santa Run Leiden.
12Wat gebeurt er bij slecht weer?
De Rotary Santa Run Leiden is als elke ander wandelevenement een sterk weersafhankelijk buitenevenement. Er wordt daarom nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI. Het gebruikt internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. Het waarschuwen door middel van kleuren geeft het KNMI de mogelijkheid om waarschuwingen voor gevaarlijke weersituaties op te schalen. Er kunnen voor alle weertypen - neerslag, temperatuur, wind, onweersbuien - code geel, oranje en rood worden uitgegeven. Hierbij staat met name de impact van het weer centraal. Bij slecht weer of de verwachting daarvan, wordt op deze website en de socials van de Rotarty Santa Run Leiden gecommuniceerd over het wel of niet doorgaan van de wandeltocht op die dag.

Als het weer daartoe aanleiding geeft, zijn er bij de kassa van de Drijvende IJsbaan, tussen 17:00 uur en 18:00 uur, doorzichtige poncho’s te koop. Zo loop je er rood-wit én droog bij.
13Is er een EHBO-post aanwezig?
Er is een EHBO post bij de start en finish. Op de route zijn er ook bikers aanwezig.
14Zijn er toiletten aanwezig?
Bij de start en finish en zijn er toiletten aanwezig op de Drijvende IJsbaan. Op de route zijn er door de organisatie geen toiletten geplaatst.
15Kan ik onderweg iets te eten of drinken kopen?
Op de Drijvende IJsbaan naast de start en finish kan bij het horecachalet een versnapering gekocht worden. Onderweg kan dit bij lokale verkooppunten langs de route. Als deelnemer kun je ook eigen drinken en/of eten meenemen. Gooi je afval onderweg weg in afvalbakken.
16Kan ik parkeren bij de start/finish locatie?
Omdat de Rotary Santa Run start en finisht in het autoluwe centrum van Leiden adviseren wij de deelnemers om met de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan adviseren wij om deze te parkeren in Garemarkt parkeergarage op 5 minuten lopen van de .start/finish locatie
17Kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen als ik ben ingeschreven en heb betaald en niet meer wil of kan meedoen aan de Rotary Santa Run Leiden?
Nee, teruggave van inschrijfgeld is niet mogelijk.
18Wat gebeurt er met beeldmateriaal dat is gemaakt door de organisatie van de Rotary Santa Run ?
Het beeldmateriaal dat door de organisatie wordt gemaakt, wordt binnen de AVG-regels alleen gebruikt voor sociale media en de website van de organisatie.