ROUTE

De Rotary Santa Run is een wandeling 'by night' van ongeveer vier kilometer lang door het historisch centrum van Leiden en gaat langs, maar ook door, bijzondere Leidse gebouwen heen! De start en finish is op de Vismarkt ter hoogte van het stadhuis en de Drijvende IJsbaan. Ieder jaar zitten er bekende maar vaak ook nieuwe verrassende elementen in. Zo liep de route al eens dwars door Hoppezak Kledingverhuur, het Rijksmuseum Boerhaave, de Hooglandse Kerk en de Hardloopwinkel van Runnersworld. In 2023 zal de Hortus Botanicus aan dit mooie lijstje worden toegevoegd!

Route Rotary Santa Run 2023

Start Vismarkt – Botermarkt – rechtsaf richting Gangetje – oversteken Breestraat – Steenschuur – linksaf over Groenebrug – Kruitschip – rechtdoor Garenmarkt – rechtsaf Hoefstraat – rechtsaf Doezastraat – oversteken Nieuwsteegbrug – rechtdoor Nieuwsteeg – rechtsaf Pieterskerkhof – rechtsaf Pieterskerk-Choorsteeg – linksaf Langebrug – linksaf Arend Roelandsteeg – rechtsaf Pieterskerkstraat – rechtsaf door Hoppezak Kledingverhuur – linksaf Langebrug – linksaf Papengracht – rechtsaf Houtstraat – linksaf Rapenburg – rechtsaf Nonnenbrug – rechtdoor Nonnensteeg – linksaf 5e Binnenvestgracht – rechtsaf brug – rechtsaf door Hortus Botanicus –  rechtdoor Sebastiaansdoelen - Doelenpoort – linksaf Groenhazengracht – rechtsaf Kazernebrug – linksaf langs Tabu – rechtsaf Witte singel – oversteken Noordeinde – rechtdoor Rembrandtpark (voor Kweekschool voor Zeevaart langs) – Rembrandtplein – linksaf Weddesteeg – oversteken Rembrandtbrug – rechtdoor 1e Binnenvestgracht – rechtsaf Morsstraat – oversteken Blauwpoortsbrug – linksaf Turfmarkt – rechtsaf Caeciliastraat – rechtsaf Lange Lijsbethsteeg – linksaf Klooster – rechtsaf Lange Sint Agnietenstraat – linksaf door Rijksmuseum Boerhaave – rechtsaf Vrouwenkerksteeg – linksaf Vrouwenkerkhof – rechtdoor Vrouwenkerkkoorstraat – rechtsaf Lange Mare – linksaf Haarlemmerstraat – rechtsaf Donkersteeg – oversteken St. Jansbrug – linksaf Oude Rijn – rechtsaf Hooglandse Kerkgracht – linksaf door Hooglandse kerk – rechtsaf Nieuwstraat – linksaf Burgsteeg – oversteken Koornbrug – rechtsaf Vismarkt finish en uitreiking medailles.

Jouw winkel, restaurant of café op de route en wil je een bijdrage leveren aan de Rotary Santa Run 2023? Neem CONTACT met ons op voor de mogelijkheden.