WE GAAN WANDELEN OVER:

De Rotary Santa Run; een fun wandeling waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours wandelen voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo wordt de Rotary Santa Run in nu in meer dan 60 verschillende steden georganiseerd en hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. Sinds 2018 wordt de Rotary Santa Run ook in Leiden georganiseerd.

Tijdens de editie van 2022 werd er tijden de Rotary Santa Run Leiden meer dan € 25.000 opgehaald voor het goede doel!

De organisatie van Rotary Santa Run Leiden is volop bezig met de voorbereidingen van een nieuwe editie van de leukste sponsorwandeling van Leiden op donderdag 14 december.

Om alles goed te laten verlopen en de wandeltocht met meer dan 1500 kerstmannen en kerstvrouwen een succes te laten zijn, zijn we op zoek naar: meewandelaars, sponsoren en vrijwilligers. Kom in actie en loop, steun en werk mee!

GOEDE DOELEN 2023

Wij maken de goede doelen zo snel mogelijk bekend.

Stichting Sport in Beeld heeft een eenvoudig maar uitdagende missie: Een actieve bijdrage leveren aan een gezonde en een gelukkige samenleving geïnspireerd door sport en bewegen. Met creativiteit en lef, in combinatie met ‘de kunst van het omdenken’, zetten zij mensen van alle leeftijden in beweging. Dit doen zij door wereldse sportevenementen op lokaal niveau te organiseren.

Het hele jaar levert Sport in Beeld een bijdrage aan de Leidse sportevenementenkalender. Dit doet Sport in Beeld met jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de Bevrijdingsvuurestaffette, De Leidse Avondvierdaagse, De Leidse Zwemvierdaagse, de Leiden Ladiesrun en in de winter de Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn in het historisch centrum van Leiden.

Sinds 2021 is Sport in Beeld ook nauw betrokken bij de Leidse Rotary Santa Run en vanaf 2022 de organisator van de wandeling. Alle evenementen van Sport in Beeld worden altijd ondersteund door een grote groep vrijwilligers en daar zijn we trots op!

Rotary Club Leiden, mede-organisator van de Rotary Santa Run, is in juli 2020 ontstaan vanuit een fusie van ‘moederclub’ Rotary Club Leiden (opgericht in 1926) en ‘dochterclub’ Rotary Club Leiden De Burcht (voorheen Rotary Club Leiden Oost, opgericht in 1968). De club bestaat momenteel uit 47 betrokken en enthousiaste leden.

De leden willen zich, vanuit beroep en bedrijf, actief en gepassioneerd inzetten voor een betere maatschappij en specifieker Leiden. Enerzijds ondersteunen we goede doelen in binnen- en buitenland; financieel en met daadkracht. Anderzijds wisselen we kennis en ervaring uit, binnen en buiten de club. De verschillende achtergronden van de leden, vanuit hun diverse beroepen en organisaties, helpen hier enorm bij, maar ook de inspirerende (gast)sprekers op onze wekelijkse vergaderingen. Verder kenmerkt Rotary Club Leiden zich door een sterke verbondenheid en vriendschap tussen de leden. Stichting Rotary Leiden Helpt zorgt voor het geld inzamelen voor de aan de Santa Run gekoppelde goede doelen.